Απ’ όλα έχει το νέο ”μενού” της Λυρικής

Ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γιάννης Κακλέας, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, ο Πέτρος Ζούλιας και ο Δημήτρης Μαυρίκιος θα υπογράψουν μερικές από τις νέες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον ερχόμενο χειμώνα, ενώ στο υπόγειο του Θεάτρου Ολύμπια θα απολαύσουμε ”Λυρική Underground”…


Με την διάσημη όπερα του Ντονιτσέτι «Το Ελιξίριο του Έρωτα» θα σηκώσει την αυλαία της νέας χειμερινής σεζόν η Λυρική, που καλεί τον Σταμάτη Φασουλή να τη σκηνοθετήσει με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Την καλλιτεχνική περίοδο 2011-2012, θα διαβεί επίσης για πρώτη φορά τις πύλες της Λυρικής, ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετώντας την κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα «Η Κρητικοπούλα», επανέρχεται ο Δημήτρης Μαυρίκιος για να σκηνοθετήσει τον «Χορό των Μεταμφιεσμένων» του Βέρντι, ενώ ο Γιάννης Κακλέας θα υπογράψει την σκηνοθεσία στο μιούζικαλ του Χρίστου Παπαγεωργίου «Ωνάσης- Κάλλας», που κάνει παγκόσμια πρώτη στην Εθνική Λυρική Σκηνή.


Ακόμα, ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθετεί τον «Παπουτσωμένο γάτο» με τη ρομαντική μουσική του Τσέζαρ Κούι, ανοίγοντας τον νέο κύκλο της Λυρικής «Όπερα και για παιδιά».


Το «φρεσκαρισμένο και εξωστρεφές» ρεπερτόριο της Λυρικής συνδυάζει ιταλική όπερα και έργα γαλλικού ρεπερτορίου όπως ο «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνό (συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής), με βιενέζικη οπερέτα όπως «Η Εύθυμη Χήρα» του Φρανς Λέχαρ, με την «Κρητικοπούλα» του Σαμάρα, εισάγει μιούζικαλ και «οπλίζεται με νέες παραγωγές και έργα που θα αποτελούν επένδυση για τα επόμενα χρόνια», είπε σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα.


Τη διαφορά φέτος την κάνει το πρόγραμμα ”Λυρική Underground”. Η πιο πρωτοποριακή πρόταση της Λυρικής θα περιλαμβάνει βραδιές με άρωμα μεσοπολέμου, καμπαρέ, τζαζ, μπλουζ, ροκ, μιούζικαλ σταντ απ κόμεντι και οπερέτα, θα φέρει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Κυπουργού και θα λάβει χώρα στο υπόγειο του Θεάτρου Ολύμπια.


Με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ προϋπολογισμό, 17 εκ. κρατική επιχορήγηση και 13,5 εκ. ευρώ χρέος, η Εθνική Λυρική Σκηνή στοχεύει με το νέο της πρόγραμμα στην διεύρυνση του κοινού της, απευθύνοντας παράλληλα «έκκληση προς τους ευκατάσταστους συμπατριώτες και ως φυσικά και ως νομικά πρόσωπα να γίνουν ευεργέτες, μεγάλοι και μικροί χορηγοί των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών της , μεγάλοι και μικροί χορηγοί των παραστάσεών της, μεγάλοι και μικροί χορηγοί του οράματός της»


Πηγή: ΑΠΕ

 
More in πολιτισμός, πρόγραμμα
Μυστήριο! Τι είναι τελικά. Φωτογραφία ή ζωγραφική;

Βλέπουμε ζωγραφική ή φωτογραφία; Όχι βέβαια αυτό το πανέμορφο καλλιτεχνικό τοπίο που θυμίζει πανάκριβο πίνακα υψηλής καλλιτεχνικής αξίας δεν είναι...

Close