Μόνο στο δικό μου χωριό η γιαγιά μου η συνονόματη η Ζωή, ψάχνει για τον κατσικοκλέφτη. Βλέπεις στο χωριό μας, ο ένας κλέβει τα κατσίκια του άλλου. Άσε που δεν τα ταίζουνε καθόλου γιατί έτσι κι αλλιώς θα τους τα κλέψουνε. Και μοιάζουν τα κατσίκια μας,  με προιστορικές ζωγραφιές στον τοίχο. Ενώ στην Ισπανία, άλλος χωριάτικος αέρας βρε παιδί μου. Συνενοήθηκαν όλοι μαζί, αγόρασαν ένα λαχείο και το κέρδισαν όλοι! Ο κάθε κάτοικος, θα πάρει 400.00ο ευρώ!

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ένα ξέφρενο γλέντι έχει στηθεί σε ολόκληρη την Ιβηρική χερσόνησο, καθώς το κρατικό λαχείο της Ισπανίας μοίρασε συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρώτος αριθμός του λαχείου, το «El Gordo» όπως το αποκαλούν, έπεσε σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας Ουέσκα. Οι κάτοικοι θα μοιραστούν 720 εκατομμύρια ευρώ.

Οι 2.000 κάτοικοι του χωριού αγόρασαν από κοινού τον τυχερό λαχνό και ο κάθε νικητής θα πάρει 400.000 ευρώ. Μέχρι τα ξημερώματα κράτησε το γλέντι στα μπαρ της περιοχής, που ήταν γεμάτα από κόσμο που διασκέδαζε και έκανε «πλούσια» όνειρα για την επόμενη μέρα. Η χαρά των κατοίκων ήταν διπλή, καθώς οι περισσότεροι είναι άνεργοι και τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ποσό που έχει δώσει το ισπανικό λόττο. Ο κορυφαίος λαχνός του «El Gordo», «χοντρού» λαχείου των Χριστουγέννων, χρονολογείται από το 1812 και αποτελεί το τυχερό χαρτάκι που περιμένουν κάθε χρόνο με ανυπομονησία οι κάτοικοι της Ισπανίας.

www.star.gr

Tagged with:
 
More in ειδήσεις, περίεργα
10499717
Γιατρός νοσηλεύει ασθενείς χωρίς ασφάλιση

Το όνομά του είναι Αλεξάντερ Ντόμπλιχαρ και είναι διευθυντής ιατρικού κέντρου για ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι. Ο Ντόμπλιχαρ εργάζεται...

Close