Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Τα καρότα, είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β,C και βήτα καροτίνη, οι οποίες συντελούν στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών. Τα καρότα είναι κατάλληλα για το λιπαρό, εξανθηματικό δέρμα, καθώς και για το ξηρό δέρμα. Θεικό το καροτέλαιο, βοηθάει στην εξάλειψη των ουλών.

Συνταγές ομορφιάς:

Για σπυράκια και φλεγμονές του δέρματος. Ακόμη και για ηλιακά εγκαύματα. Ξύστε ένα μέτριο καρότο (120 γρ).

Συνταγή για σπυράκια.

Προσθέστε ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού απλώστε στο πρόσωπο και χαλαρώστε για 5 λεπτά. Προσοχή. Όχι περισσότερο επειδή το καρότο μπορεί να λεκιάσει το δέρμα αν μείνει για πολύ ώρα επάνω μας. Ξεπλύνεται με ζεστό νερό και ενυδατώστε.

Συνταγή για τις φλεγμονές στο δέρμα.

Ψιλοκόψτε ένα μέτριο και αναμείξτε με μια κουταλιά ‘ζωντανό” γιαούρτι. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για πολλές ώρες. Απλώστε στο δέρμα, αφήστε για 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

Συνταγή για ενυδάτωση του δέρματος.

Αναμείξτε 5 σταγόνες καροτέλαιο με 1 κουταλάκι ελαίου βάσης και κάνετε μασάζ στο δέρμα. (ένα πολύ καλό έλαιο βάσης μπορεί να είναι το ελαιόλαδο, ή το αμυγδαλέλαιο) Αν υπάρχει ακμή, αναμείξτε και μερικές σταγόνες ελαίου απο φύτρο συταριού πριν το μασάζ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ποτέ αδιάλυτο καροτέλαιο απλωμένο στο δέρμα μας, γιατί λεκιάζει το δέρμα. Για να μην γίνεται αυτό το συνδυάζουμε πάντα με ένα έλαιο βάσης.

Tagged with:
 
More in ομορφιά
bellucci_500
Μάσκα προσώπου με μέλι και ταχίνι (Από την Σοφία Σαββογιαννάκη)

  Οι χημικές ουσίες σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην παρασκευή καλλυντικών …μπορούμε όμως με την βοήθεια των βιολογικών προϊόντων, των...

Close