Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Ένα εξωτικό τσάι, που μεταφέρει την μαγευτική Άπω Ανατολή στα χείλη σας. Τα πτητικά έλαια του τζίντζερ που του δίνουν την πικάντικη γεύση του, είναι αντισηπτικά, ενεργοποιούν την άμυνα του οργανισμού και απομακρύνουν λοιμώξεις που οφείλονται στα βακτήρια και τους ιούς, όπως το κρύωμα, η αμυγδαλύτιδα, η βρογχίτιδα, και η εντερίτιδα. Η υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού σε βιταμίνη C καταπολεμά τις λοιμώξεις και προλαμβάνει τον καρκίνο. Οι καθαριστικές ιδιότητες του λεμονιού  και του τζίντζερ δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα προάγοντας την αποβολή των τοξινών.

25 γρ.φρέσκια ρίζα τζίντζερ ξεφλουδισμένη και κομένη.

600ml νερό.

λίγος χυμός λεμονιού.

μέλι για την γεύση.

 

Βάλτε το τζίντζερ με νερό σε μια κατσαρόλα, βράστε το λίγο, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Πιείτε το ζεστό. Η συνταγή αντιστοιχεί σε 2-3 δόσεις.

Προσοχή! Ποτέ δεν πίνουμε καυτά τα τσάγια ή τις σούπες. Επίσης ποτέ δεν τρώμε καυτά φαγητά. Η καυτή θερμοκρασία των φαγητών ή των ποτών μας, θεωρείτε βάση επιστημονικών ερευνών, υπεύθυνη για καρκίνο του φάρυγγα

Επιμέλεια Ζωή Κυροπούλου

Πηγή: “Θεραπευτικοί χυμοί” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ anne mcintyre

More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία
images.jpg259
Λεύκανση δοντιών

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια στροφή στις απαιτήσεις του κοινού προς την αισθητική οδοντιατρική. Το ερώτημα που απαντάται πιο...

Close