Ελισαβετιανό σιρόπι απο δεντρολίβανο και λεμόνι.

Ένα ή δύο ποτήρια, απο αυτό το θαυμάσιο αρωματικό τονωτικό θα σας κάνει γρήγορα να σταθείτε και πάλι στα πόδια σας. Το δεντρολίβανο πουλιόταν απο τους Άγγλους αποθηκάριους του 17ου αιώνα ως γιατρικό για τον πονοκέφαλο. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί, μια και οι χωνευτικές ουσίες του δεντρολίβανου τονώνουν το συκώτι και καθαρίζουν τον οργανισμό απο τις τοξίνες. Ο χυμός λεμονιού δρα επίσης ως δυναμωτικό του συκωτιού-ιδαίτερα όταν πίνεται με άδειο στομάχι- και αναπληρώνει την βιταμίνη C.

600ml κλωναράκια δεντρολίβανου

600ml ζεστό νερό

χυμός απο ένα λεμόνι

450γρ. ζάχαρη

Βάλτε το δεντρολίβανο σε μια κανάτα η κάποιο άλλο σκεύος και ρίξτε απο πάνω του το βραστό νερό. Σκεπάστε το και αφήστε το έκχυμα να σταθεί για δέκα λεπτά. Σουρώστε σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το χυμό  λεμονιού και τη ζάχαρη. Θερμάνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Συνεχίστε το βράσιμο μέχρι να πήξει το σιρόπι (5-8) λεπτά. Βάλτε το σε βάζο ή μπουκάλια και όταν κρευώσει, κλείστε τα αεροστεγώς. Πιείτε ένα δυό κουταλιές της σούπας μέχρι να υποχωρήσει ο πονοκέφαλος.

“Θεραπευτικοί χυμοί”

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ ANNE MCINTYRE

More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία
im0
Συνταγή: Δυναμώστε το ανοσοποιητικό σας με τσάι απο τζίντζερ και λεμόνι!

Ένα εξωτικό τσάι, που μεταφέρει την μαγευτική Άπω Ανατολή στα χείλη σας. Τα πτητικά έλαια του τζίντζερ που του δίνουν...

Close