Τα τρυφερά ραδίκια, που στην Κέρκυρα είναι γενικά γνωστά ως χόρτα, θεωρούνται πολύτιμα απο τους ντόπιους, που τα συλλέγουν απο το ύπαιθρο, και τα βράζουν για νατα φαν σαν το σπανάκι. Το νερό όπου βράζουν τα ραδίκια είναι ωφέλιμο και πίνεται για τις διουριτικές του ιδιότητες. Η γεύση του είναι πικρή, αλλά μαζί με ρίγανη, γίνεται ένα ελαφρύ δροσιστικό τσάι που δρα διπλά ως χωνευτικό, όταν πίνεται μετά το φαγητό. Αυτό το δυναμικό ζευγάρι, συστήνεται σε όσους, προσέχουν το βάρος τους λόγω της συνδυασμένης δράσης τους που συντελεί στην αποβολή τωνκατακρατημένω υγρών και την τόνωση της πέψης.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας τρυφερά φύλλα ραδικιού, πλυμένα και κομμένα.

2 κουταλιές του γλυκού ξερή ή 4 κουταλιές φρέσκια ρίγανη

600ml βραστό νερό.

Εκτέλεση:

Βάλτε τα βότανα σε μια τσαγιέρα και ρίξτε επάνω τους το βραστό νερό. Σκεπάστε τη και αφήστε να σταθούν για δέκα λεπτά. Πίνετε ένα φλυτζάνι, τρείς φορές τη μέρα, μετά το φαγητό. Αποτελεί 2-3 δόσεις.

“Θεραπευτικοί χυμοί” anne mcintyre ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΑΛΟΥ

More in Βότανα, Διατροφή, Θεραπείες
βλαστοκύτταρα μεταμόσχευση
Πρόοδοι στη χρήση βλαστοκυττάρων, ελπίδες για διαβήτη, καρκίνο, καρδιά.

Καθημερινά τα βλαστοκύτταρα κερδίζουν έδαφος σε νέες θεραπείες οι οποίες χαρακτηρίζονται ασφαλείς, μη επεμβατικές και χωρίς μεγάλα κόστη. Τα βλαστοκύτταρα...

Close