Πως να δώσετε πλούσια γεύση σε γλυκά και ζύμες

Προσθέστε μια με δύο πρέζες αλάτι στα γλυκά σας.
Δίνει άλλη διάσταση στις ζύμες και έξτρα γεύση στα γλυκά.

(η υγιεινή διατροφή συνιστά να τα αποφεύγετε)

 

Πως διορθώνουμε το φαγητό αν μας έπεσε πολύ αλάτι;

Μαγειρέψατε την αγαπημένη σας συνταγή και παράπεσε το αλάτι.
Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ απλά.
Επιστρατέψτε ένα αχρησιμοποίητο σφουγγάρι, βάλτε το μέσα στην κατσαρόλα ή στο ταψί και θα απορροφήσει το αλάτι.
Επαναλάβετε δυο – τρεις φορές, τοποθετώντας το σφουγγάρι σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά και αφού το έχετε ξεπλύνει.
Αν σκοπεύετε να ξαναζεστάνετε το φαγητό, τοποθετήστε μέσα στην κατσαρόλα ή το ταψί, πατάτες.
Οι πατάτες έχουν επίσης την ιδιότητα να απορροφούν το αλάτι.
Όμως μην ξεχάστε να τις αφαιρέσετε πριν το σερβίρισμα.

 

www.diaita-express.com

Tagged with: