Όταν ασθένησα και πέραν όλων των άλλων τίτλων που είχα, πήρα και τον τίτλο της διαβητικιάς, αποφάσισα μετά τα πολύ  ωραία ενθαρρυντικά λόγια που μου είπαν οι γιατροί (ωραίες κουβέντες για δάκρυα στον καναπέ παρέα με τους συγγενείς ) να ψάξω το θέμα μου στο διαδίκτυο. Τι εστί διαβήτης; Γρήγορα έμαθα το τρομερό: είναι η 5η αιτία θανάτου!

Αυτό το πόρισμα δεν ήταν τίποτις επιπόλαιο! Ανακοινώνονταν πάντα με την πολύ έγκυρη βούλα της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας, της Κοινότητας των Σουαχίλη, της Κοινότητας στα λαχανάκια Βρυξελλών και όλων τέλος πάντων των βαρύγδουπων Κοινοτήτων που μας πετάν στα μούτρα της βαρυσήμαντες έρευνες τους έστω κι αν την ίδια ακριβώς στιγμή, η μία ακυρώνει την άλλη.

Μόλις έμαθα λοιπόν, ότι ό διαβήτης μου είναι η 5η αιτία θανάτου απέμεινα με τα μάτια ανοιχτά σαν καπάκια κονσέρβας. Ίδια μωροθάμαχτο που βλέπει πρώτη φορά να το βγάζουν φωτογραφία. Είδα και έπαθα να συνέλθω από το στίγμα της 5ης αιτίας θανάτου. Αργότερα έψαξα και για άλλες ασθένειες όπως την υπέρταση, την χοληστερίνη, την διάρροια, το σκορβούτο το μπέρι μπέρι. Και όλες οι έρευνες, έλεγαν το εξής ίδιο: Η ασθένεια αυτή, είναι η 5η αιτία θανάτου! Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το ιατρικό ρεπορτάζ δεν κατάφερα να βρω την πρώτη! Ούτε καν την τέταρτη! Η 5η αιτία θανάτου με ακολουθεί σε όλες τις έρευνες. Και αισθάνομαι ότι θα βασανίζει για πολύ καιρό πολλούς ασθενείς. Επίσης οι ασθένειες που ταλαιπωρούν την εποχή μας ανακοινώνεται ότι θα βρουν την πλήρη ίαση τους σε πέντε χρόνια. Το ίδιο φυσικά και με τον διαβήτη. Με τον καρκίνο. Με την σκλήρυνση κατά πλάκας. Σε πέντε χρόνια θα θεραπεύονται! Ποιός μας δουλεύει άραγε; Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα; Η Ευρωπαϊκή; Τι να σημαίνει άραγε το νούμερο 5; Είναι κάποιο κρυφό μασονικό σύμβολο; Ή μήπως είναι ο διακαής πόθος μιας εσπεράντο ορθάνοιχτης μούντζας;

-Θα τον δεις πάνω σε πέντε μου έλεγε η καφετζού.

-Πάνω σε πέντε τι; ρωτούσα. Πάνω σε πέντε λεπτά σε πέντε ώρες ή σε πέντε χρόνια;

-Ή σε λεπτά ή σε ώρες ή σε χρόνια απαντούσε σοβαρά και περισπούδαστα η καφετζού.

Τουλάχιστον αυτή είχε περισσότερη ανθρωπιά! Άσε που τελικά επαληθευόταν στις πέντε ώρες. Το προσόν της μαντείας βλέπεις έναντι των βαρυσήμαντων ιατρικών ερευνών είναι ότι σου δίνουν περιθώριο και ελπίδα, για να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου μέσα σε πέντε ώρες..

 

Ζωή Κυροπούλου

More in Ασθένειες, Διαβήτης, έρευνες, ψυχολογία
images (3)
Διαβήτης: Β- κύτταρα που αναπτύσσονται στο εργαστήριο: η θεραπεία του μέλλοντος;

Β- κύτταρα που αναπτύσσονται στο εργαστήριο: η θεραπεία του μέλλοντος;   Ο διαβήτης εμφανίζεται όταν τα β-κύτταρα στο πάγκρεας αδυνατούν...

Close