Υλικά

6 κουτ. της σούπας ταχίνι

1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού μικρό ζυμαρικό (κριθαράκι ή πεπονάκι)

ο χυμός ενός λεμονιού

αλάτι, άσπρο πιπέρι

8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

πράσινα φύλλα σέλινου ή μαϊντανού

κρουτόν για το σερβίρισμα (κυβάκια ψωμιού που θα φρυγανίσετε εσείς).

Εκτέλεση

Βράζετε σε άφθονο νερό, στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι, το κριθαράκι μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρετε από τη φωτιά. Βάζετε το ταχίνι σε  ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά το χυμό του  λεμονιού ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρις ότου τα δύο υλικά ενωθούν.

Συμπληρώνετε κουταλιά -κουταλιά νερό και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το ταχίνι να αραιώσει λίγο.

Προσθέτετε κατόπιν μικρή ποσότητα από το ζεστό ζουμί της σούπας στο ταχίνι, ενώ το ανακατεύετε πάντα.

Αφού αραιώσει αρκετά ενώνετε το αραιωμένο ταχίνι με τη ζεστή σούπα και την πασπαλίζετε με πιπέρι.

Σερβίρετε την ταχινόσουπα γαρνιρισμένη με τα κρουτόν και τα φύλλα σέλινου ή μαϊντανού.

 http://fe-mail.gr/pages/posts/gourmet/gourmet2981.php

Tagged with:
 

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Διατροφή, Θεραπείες, Συνταγές
quinoa_article
Κινόα: Η άγνωστη «σούπερ» τροφή. Για άνετη χορταστική δίαιτα.

Πόσα φρούτα, πόσα ,λαχανικά και πόσα δημητριακά υπάρχουν στον κόσμο, (πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, πρωτεΐνες κλπ) τα οποία δεν...

Close