Μπορoύμε να  καλλιεργήσουμε φράουλες στο μπαλκόνι μας.  Για το μπαλκόνι, γλάστρες ή παρτέρια βάθους 25 – 30 cm και πλάτους, ανάλογα με τα φυτά που θέλουμε να βάλουμε (το καθένα χρειάζεται περίπου 30 cm), είναι κατάλληλα. Η λίπανση θα πρέπει να βασίζεται σε κάποιας μορφής οργανική ουσία (χωνεμένη κοπριά ή κάποιο φυτικό κομπόστ) καθώς και σε κάποια ορυκτά καλιούχα και φωσφορούχα λιπάσματα. Για τη φυτοπροστασία ο χαλκός για τους μύκητες και  το φυσικό πύρεθρο για τους εντομολογικούς εχθρούς, μπορούν να μας καλύψουν. Οι ποικιλίες που μπορούμε να φυτέψουμε είναι πολλές. Οι μικρόκαρπες είναι οι πιο κατάλληλες για το μπαλκόνι. Επίσης, είναι πιο ανθεκτικές και στις πιθανές χαμηλές θερμοκρασίες της άνοιξης.

Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τα μέσα Μαρτίου). Επιλέξτε ένα μέρος που το βλέπει ο ήλιος τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα.

Πότισμα-Νερό: Οι φραουλιές έχουν ρηχό ριζικό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ποτίζονται τακτικά. Αν τα φυτά σας έχουν πολύ μικρά φύλλα ή δεν παράγουν πολλές φράουλες, είναι ένδειξη έλλειψης νερού. Ποτίζετε ώστε το χώμα να είναι πάντα υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Θερμοκρασία: Οι φράουλες δεν αγαπούν τα πολύ ζεστά κλίματα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδανικό εύρος θερμοκρασιών για τις φράουλες είναι μεταξύ 18 και 30 βαθμών Κελσίου.

Ο καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού της φράουλας είναι με παραφυάδες και όχι με σπόρο.

Η φράουλα ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη. Προτιμά όμως εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία, ελαφρώς όξινα (PH εδάφους 5,5 -6,5) και με καλή αποστράγγιση. Οι μικρόκαρπες φράουλες είναι πιο μυρωδάτες και πιο γευστικές.

Πηγή:coctailsfromorganic.wordpress.com

το διαβάσαμε στο http://www.fytokomia.gr/permalink/3872.html

More in Βότανα, Διατροφή, φτιάξτα μόνη σου
diaita_astrapi
Πώς να αποφύγεις φούσκωμα και ενοχλήσεις στις γιορτές

Ο οργανισμός σου συνήθισε στη αποχή από το λίπος και, όπως είναι φυσικό, αν πέσεις με τα μούτρα στο αρνί...

Close