Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Πολλές οι απορίες για την εναλλακτική ιατρική, όπως και οι προκαταλήψεις. Ακολουθούν 6 “διαφωτιστικές” ερωτήσεις.

Οι ερωτήσεις διασαφηνίζουν βασικές πλευρές της ομοιοπαθητικής θεραπείας, που η “συστηματική” προβολή της “κλασικής ιατρικής” ως μοναδικού θεραπευτικού μέσου της έχει επιφέρει απεριόριστες… ζημιές. 

Πόσο διαρκεί μια θεραπευτική αγωγή ομοιοπαθητικής και από τι εξαρτάται;

Σε μια οξεία ασθένεια το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και επιτυγχάνεται σε σύντομο χρόνο. Στις χρόνιες περιπτώσεις όμως δεν είναι πάντα δυνατό – τις περισσότερες φορές τουλάχιστον – να υπάρξει άμεσο θεραπευτικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν οι ασθενείς έχουν έλθει στην ομοιοπαθητική αφού δοκίμασαν πρώτα όλες τις άλλες μεθόδους χωρίς επιτυχία. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την βαρύτητα του προβλήματος, την χρονιότητα του τη χρήση άλλων φαρμάκων, τη κληρονομικότητα, την ηλικία του ατόμου κ.ά.

Είναι απαραίτητο να συνεχίζει ο ασθενής επ’ άπειρον την ομοιοπαθητική αγωγή;

Όχι. Από τη στιγμή που θα αισθανθεί αρκετά καλά, συμβουλευόμενος και τον ομοιοπαθητικό γιατρό του, μπορεί να σταματήσει την αγωγή του και να επανέλθει στο γιατρό μόνο σε περίπτωση υποτροπής της αρχικής ασθένειας ή σε εμφάνιση κάποιας άλλης.

Αν παρουσιαστεί κάποιο οξύ πρόβλημα στη διάρκεια της θεραπείας;

Αν κατά τη διάρκεια της θεραπείας παρουσιαστεί κάποιο οξύ πρόβλημα ( κρυολόγημα, διάρροια, έντονος πονοκέφαλος, επιπεφυκίτις κ.λπ. ), το καλύτερο θα είναι ο ασθενής να έλθει σε επαφή με τον ομοιοπαθητικό γιατρό του για να του δώσει το αντίστοιχο ομοιοπαθητικό φάρμακο ή να του πει τι να κάνει. Αν όμως δεν μπορέσει εκείνη τη στιγμή να επικοινωνήσει με το γιατρό του και πρέπει οπωσδήποτε κάτι να πάρει, μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε συνηθισμένο (αλλοπαθητικό) φάρμακο. Δεν υπάρχει κανένας φόβος παρενέργειας ή κάποιας αρνητικής αλληλεπίδρασης αλλοπαθητικών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε μια τέτοια περίπτωση.

Τι πρέπει να προσέχει ο ασθενής κατά την ομοιοπαθητική θεραπεία;

Οδηγίες σχετικά με ουσίες που χρειάζεται να αποφεύγει ο ασθενής, μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη σελίδα.

Μπορούν να γίνονται συγχρόνως ομοιοπαθητική και άλλες θεραπείες;

Είναι προτιμότερο στο διάστημα που ένας ασθενής ακολουθεί κάποια άλλη θεραπευτική αγωγή (φάρμακα, βελονισμό κ.λπ. ), να διακόπτει την ομοιοπαθητική γι αυτό το διάστημα και να συνεχίζει μετά, συνεννοούμενος και με τον ομοιοπαθητικό γιατρό του. Κι αυτό όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος παρενέργειας, αλλά επειδή τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ευαίσθητα, αδρανοποιούνται και είναι σαν να μην τα παίρνει ο ασθενής.

Υποτροπιάζει ένας ασθενής μετά την ομοιοπαθητική θεραπεία;

Είναι δυνατόν ένας ασθενής μετά από μια επιτυχή ομοιοπαθητική θεραπεία κάποια στιγμή να υποτροπιάσει. Αυτό εξαρτάται:

α) Από το πόσο υγιής είναι ο οργανισμός

β) Από το είδος και τη χρονιότητα της αρρώστιας που είχε

γ) Από τις ταλαιπωρίες, ψυχικές ή σωματικές, που έδρασαν επάνω του κατά τον χρόνο που είναι βελτιωμένος από την αρχική του αρρώστια, και

δ) Από το πόσο σωστά τηρεί τις συστάσεις του γιατρού μετά τη διακοπή των φαρμάκων.

 

More in Ασθένειες, Θεραπείες, Υγεία
5DA8A3AF82D8EB77000206365497B090
Η θεραπεία του καρκίνου μπορεί να βρεθεί σε 10 χρόνια.Τι υποστηρίζει ο Νομπελίστας Dr James Watson

Τι υποστηρίζει ο Νομπελίστας Dr James Watson Ένας από τους ανθρώπους που ανακάλυψε τη δομή του DNA, o μοριακός βιολόγος...

Close