Λουκουμάδες από βερίκοκα

 

Μαρινάρετε τα φρούτα σε ρακί, ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού για μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια, βουτήξτε τα σε μείγμα από νερό και αλεύρι, και τηγανίστε τα σε μπόλικο λάδι. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζετε, τα περνάτε από μαύρη ζάχαρη και τα τρώτε ζεστά.

 

Τάρτα

 

Χτυπάτε στο μίξερ 200 γρ. ζάχαρη, μαζί με 200 γρ. βούτυρο και 2 αυγά. Μόλις το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε 260 γρ. αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά. Βάζετε το μείγμα σε μια φόρμα για τάρτες και από πάνω στρώνετε βερίκοκα κομμένα στα τέσσερα, το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζετε με τριμμένη μαύρη ζάχαρη και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 200° C για 40΄, μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει η ζάχαρη.


Μοσχαράκι με βερίκοκα 

Ροδίζετε 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε 2 κρεμμύδια σε φέτες και 2 καρότα σε ροδέλες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα και σβήνετε με το χυμό 1/2 πορτοκαλιού. Προσθέτετε πιπέρι, 3 καρφάκια γαρίφαλο, 1 ξυλάκι κανέλας, αλάτι, 1/2 ποτηράκι κρασί και 1 ποτήρι βραστό νερό. Οταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτετε 1/2 κιλό βερίκοκα κομμένα στη μέση, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι μέλι και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά
Πηγή: www.tovima.gr
Tagged with:
 

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Διατροφή, Συνταγές
EC825625DE01C74C0958C50A39C255DD
Και μάγουλο… βερίκοκο..Πλούσιο σε βιταμίνες, σίδηρο και φυτικές ίνες

Οι Ρωμαίοι τα έλεγαν και «χρυσόμηλα». Τα βερίκοκα, το κατεξοχήν φρούτο του Ιουνίου, θα σας αποζημιώσουν με τη γευστική...

Close