Είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τη δημοσιότητα, συχνάζει στην Κερατέα και δεν μιλάει για τον εαυτό της. Ποια είναι, όμως, η πραγματική διαδρομή της από τη Βούλα ως τη Βουλή; O λόγος για την 37χρονη Γεωργία Μαρτίνου, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, που μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο φωτογραφικός φακός στην ορκωμοσία της 28ης Ιουνίου, στη Βουλή – όπου παρουσιάστηκε φορώντας ένα απλό τζιν και μπαλαρίνες – τη συνέλαβε να υπερπηδά ένα έδρανο προκειμένου να φτάσει στη θέση της. Η πρώτη αυτή φωτογραφία, που εμφανίστηκε στις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Εκλέχθηκε κάτω από τον Μάκη Βορίδη στην περιφέρεια Αττικής, με 11.079 σταυρούς – αφήνοντας πίσω της ιστορικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Πέτρος Δούκας.  Παρ’ότι ήταν ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα της Βουλής, δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τη δημοσιότητα όσο πιο θορυβώδεις συνάδελφοί της. Η εκλογή της αποτέλεσε έκπληξη, ακόμη και για τους έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές.

Κόρη ενός από τους πιο πλούσιους έλληνες εφοπλιστές και πρώην αντιδήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όπως διαβάζουμε στο “Βημαγκαζίνο”, κατάφερε να πείσει με το low profile της, υιοθετώντας μια ανεπιτήδευτη εμφάνιση και επαναλαμβάνοντας τη φράση που είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook: “Δεν περιμένω να ζήσω από την πολιτική. Δεν θέλω να αποδράσω ούτε να αδιαφορήσω. Θέλω να εργαστώ και να παλέψω γιατί νοιάζομαι”

“Περίεργο κορίτσι. Προσωπική ζωή δεν έχει. Εξω δεν βγαίνει, κοσμική δεν είναι, μόνο με την εξαδέλφη της Ιωάννα Μαρτίνου κάνει παρέα”, σχολιάζουν στον κύκλο της υπερθεματίζοντας: “Σπίτι – δήμος, δήμος – σπίτι, και κυνηγητό με τα σκουπιδιάρικα τα ξημερώματα. Πλέον, ούτε στη ναυτιλιακή του πατέρα της, όπου δούλευε, πηγαίνει”.

Για τους περισσότερους, πριν από περίπου έναν χρόνο, σύμφωνα με το ένθετο, η Μαρτίνου δεν αποτελούσε κάτι άλλο από ένα ακόμη πλουσιοκόριτσο που δεν μπορούσε να βρει την επιβεβαίωση στις τσάντες Hermès και την αναζήτησε στην ενασχόληση με τα κοινά. Ενα καπρίτσιο, μέχρι να ανακαλύψει το επόμενο χόμπι. Αποδείχθηκε πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου έτσι….

Το κορίτσι του Κολλεγίου

Το 1993 η κοντοκουρεμένη Γεωργία Μαρτίνου φοιτά στη Γ΄ Λυκείου, στο τμήμα Γ4β του Κολλεγίου Αθηνών. Αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς, δεν είναι πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας ούτε εμπλέκεται ιδιαίτερα ενεργά στα κοινά του σχολείου. Οι παλιοί συμμαθητές της, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα πολύ ήσυχο, χαμογελαστό και χαμηλών τόνων κορίτσι, που ξεχωρίζει για τις καίριες ερωτήσεις που κάνει κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Στον «Θησαυρό», το λεύκωμα των τελειοφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών, στη σελίδα που είναι αφιερωμένη στη Μαρτίνου, η καλή της φίλη Μάιρα γράφει χαρακτηριστικά: «Είσαι ένα από τα πιο παράξενα παιδιά που έχω γνωρίσει. Τη μια στιγμή χαμογελάς και την άλλη θυμώνεις ζητώντας στη συνέχεια “Συγγνώμη, αλλά είμαι τσατισμένη”». Λίγο παρακάτω, η φίλη της Φωτεινή συμπληρώνει: «Το πλατύ και αφοπλιστικό χαμόγελό της, το βροντερό γέλιο της, η γεμάτη ζωντάνια διάθεσή της, η ειλικρίνειά της, ο αυθορμητισμός της, τα δυο ονειρεμένα μπλε ματάκια και τα ξανθά μαλλιά της είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της Γεωργίας που θα μου λείψουν».

Πέρασε 9η στη Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα, όταν κάποιος ρωτάει τη Μαρτίνου τι έχει σπουδάσει, εκείνη απαντά αυθόρμητα «Μαθηματικά», τα οποία αποτελούν τη μεγάλη αγάπη της. Πράγματι, σπούδασε μαθηματικός στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ αργότερα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική, στο University College London. Ετσι, ο επαγγελματικός βίος της περιλαμβάνει διαφορετικούς σταθμούς, όπως το Τμήμα Προγραμματισμού της Unisystems, το μεσιτικό γραφείο Clarksons του Λονδίνου και φυσικά την οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση Eastern Mediterranean. Η μεγάλη άνω τελεία στην επαγγελματική ζωή της μπήκε πολύ νωρίς, μόλις το 2010, με τις δημοτικές εκλογές.

/

 

Το διαβάσαμε στο TLife.gr

Η πιο πλούσια Ελληνίδα βουλευτής. Ποια είναι;

Tagged with:
 
More in ειδήσεις
KALAMAR_152448171
Το πολύωρο σεξ εξαντλεί το καλαμάρι

Οι τρίωρες ερωτικές συνευρέσεις εξοντώνουν το καλαμάρι της Αυστραλίας, με την επιστημονική ονομασία Euprymna tasmanica, σε τέτοιο βαθμό που δεν...

Close