Υλικά

Γάλα                                       725γρ.
Γάλα Σκόνη 0% Λιπαρά       65γρ.

Sweete                                   16γρ.

Κρέμα Γάλακτος                   210γρ.
Αβγά                                       1
Φρέσκια Βανίλια                   1 κλωνάρι

Παρασκευή

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αβγό, μαζί σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση
Στη συνέχεια, αφού βάλουμε το αβγό σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
Βάζουμε ξανά όλο το μείγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθεί το αβγό
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και αμέσως σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τη φρέσκια βανίλια
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του και το αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει
Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, το βάζουμε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε
Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα δικά μας ξυλάκια παγωτό, αφού το βγάλουμε από την παγωτομηχανή, γεμίζουμε τις φόρμες παγωτού που διαθέτουμε
Έπειτα, τοποθετούμε τα ξυλάκια και τα αφήνουμε στην κατάψυξη έως ότου παγώσουν τόσο όσο να μπορούν να βγουν από τις φόρμες
Αφού ξεφορμάρουμε τα ξυλάκια παγωτό, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη.

Χρήσιμες Συμβουλές:
Όταν ξαναβάλουμε το μείγμα στη φωτιά για να παστεριωθεί τοαβγό, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει (το μείγμα). Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C

Πρέπει να έχουμε έτοιμο το σουρωτήρι, γιατί το μείγμα πρέπει να σουρωθεί κατευθείαν μετά την παστερίωση

To μείγμα, επειδή περιέχει αβγό, μπορεί να διατηρηθεί στη συντήρηση για 2 ημέρες το πολύ, μέχρι να το παγώσουμε στην παγωτομηχανή

 

eimaimama

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
exps23213_th10524d29b
Παγωτό Λεμόνι με στέβια χωρίς θερμίδες!!

Συστατικά: 1/2 κ.γ. stevia σε σκόνη 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί 1/4 κούπας χυμό λεμονιού 1/2 κ.γ. συμπύκνωμα...

Close