Οι πιπεριές είναι από τις τροφές που σας βοηθούν να κάψετε το λίπος

Η καψαϊσίνη, βασικό συστατικό των κόκκινων πιπεριών (τσίλι), αποτελεί δραστική ουσία η οποίαευθύνεται για τη διάλυση του λίπους και την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πιπεριές δίνουν την αίσθηση ότι «καίνε». Οι πικάντικες πιπεριές, χαμπανέρος και ζαλαπένιος, φαίνεται να είναι πλούσιες σε καψαϊσίνη.

Η καψαϊσίνη αυξάνει τα επίπεδα της επινεφρίνης, η οποία ορμόνη επιταχύνει τη χρήση του λίπους και αυξάνει το μεταβολισμό. Μελέτες ωστόσο υποστηρίζουν ότι στα άτομα που κατανάλωναν πιπεριές σε τακτά χρονικά διαστήματα παρατηρήθηκε μικρή απώλεια βάρους. Όπως έχει επίσης αποδειχθεί όσοι τρώνε πικάντικα φαγητά, τείνουν να καταναλώνουν μικρότερες μερίδες.

 

lightlife.gr

More in Διατροφή
SweetCorn01-300x199
Καλαμπόκι, ένα “χρυσάφι” στο πιάτο μας

    Το καλαμπόκι αποτελεί μια πλούσια πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών. Το καλαμπόκι ή αλλιώς αραβόσιτος...

Close