Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

 

Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, MSc, MBA, SRD

 

Υλικά για 4 άτομα

♦ 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
♦ 1 φλιτζάνι ρύζι
♦ 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια
♦ 4 κουταλιές ελαιόλαδο
♦ ½ ματσάκι άνηθο
♦ Αλάτι
♦ Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβετε ταπλοκάμια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζίμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τασοτάρετε με 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτετετο ρύζι, ανακατεύετε και λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και άνηθο.

Ρίχνετε τα καλαμάρια σε ζεματιστό νερό και μόλις φουσκώσουν τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα γεμίζετε με τομίγμα. Στη συνέχεια κλείνετε τα καλαμάρια με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετείτε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα με τόσονερό όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει, προσθέτοντας τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι. Τα σιγοβράζετε για 50 λεπτάπερίπου.

328 θερμίδες ανά μερίδα

 

fe-mail.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
rigani mariza3
Ριγανέλαιο: Καταστρέφει μικροοργανισμούς. Ενισχύει:ανοσοποιητικό, μυς, ούλα, αναπνευστικό!

    Τι είναι το ριγανέλαιο; Μεγάλος αριθμός πανεπιστημιακών ερευνών δείχνουν ότι το Ριγανέλαιο είναι ένας ισχυρός εξαγνιστής που προσφέρει...

Close