Καλλιεργούνται στη Νότια Αμερική και την Ασία και αποτελούν μία από τις γευστικότερες ποικιλίες μπανάνας, γνωστές με τις κοινές ονομασίες «Nendran» και «Ethakai», που είναι εντυπωσιακές στην όψη λόγω του κόκκινου χρώματος της φλούδας τους.

Κι αν οι κίτρινες μπανάνες φημίζονται για τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν, οι… συγγενικές κόκκινες θεωρούνται πιο υγιεινές, επειδή η σάρκα τους έχει μεγαλύτερες ποσότητες καροτένιου αλλά και υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης C.

Οι κόκκινες μπανάνες -αν και σπάνιες στις ευρωπαϊκές αγορές- μπορούν να καταναλωθούν ωμές ή να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική με διάφορους τρόπους. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το δυνατό άρωμα και η πιο γλυκιά γεύση, συγκριτικά με την κίτρινη ποικιλία.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Πηγή: perierga.gr

το διαβάσαμε στο zougla.gr

Tagged with:
 

Twitter

Powered by Twitter Tools