Μπρόκολο και “καυτερά” κατά του καρκίνου
Συνδυάζοντας το μπρόκολο με πάστα ουασάμπι ή αγριοράπανου «εκτινάσσονται» οι αντικαρκινικές του ιδιότητες, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
Παρόμοια αποτελέσματα έχει και ο συνδυασμό του με καυτερή μουστάρδα. To μπρόκολο είναι γνωστό ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και έτσι έχει μπει στο μικροσκόπιο πολλών επιστημονικών ερευνών. Η πιο πρόσφατη έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως όταν είναι παραβρασμένο χάνει την αντικαρινική του δράση. Εντούτοις, εάν το συνδυάσουμε με μία καυτερή σως, όπως είναι ουασάμπι, αγριοράπανο ή αγγλική κατυτερή μουστάρδα, ανακτά την ιδιότητά του αυτή. Μάλιστα, όσο πιο καυτερή σως αντέχει κάποιος, τόσο το καλύτερο είναι για την για την υγεία του. Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες μέτρησαν τα βιοενεργά συστατικά στο αίμα ατόμων που είχαν καταναλώσει βρασμένο μπρόκολο σε συνδυασμό με πάστα από προϊόντα που προέρχονταν από λαχανικά σε σκόνη, όπως είναι η πάστα ουασάμπι, το αγριοράπανο και η μουστάρδα. Τα λαχανικά σε σκόνη δεν περιέχουν την ουσία μυροσινάση που οφείλει την ιδιότητά του το βρασμένο μπρόκολο, αλλά περιέχουν έναν άλλο αντικαρκινικό παράγοντα τη σουλφοραφάνη. «Όταν υπάρχει στη μπουκιά μιροσινάση, η σουλφοραφάνη απελευθερώνεται στο πρώτο σημείο του πεπτικού μας συστήματος και απορροφάται τα πρώτα 30 λεπτά από τον οργανισμό. Έτσι, επιταχύνεται η διαδικασία απορρόφησής της και εν κατακλείδι η αντικαρκινική της δράση στον οργανισμό», σχολιάζει η καθηγήτρια Ελίζαμπεθ Τζέφρι από το Πανεπιστήμιο του Ίλινοϊ στις ΗΠΑ. Οι ειδικοί μετά από έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση μπρόκολου τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα παρέχει εξαιρετική αντικαρκινική προστασία. «Εάν μάλιστα το συνοδεύσετε με μία καυτερή πάστα, τότε η άμυνα του οργανισμού έναντι του καρκίνου καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή», καταλήγει η ίδια. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Nutrition.
Αναζήτηση
Ετικέτες
άνδρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος κατάθλιψη καφές μάτια μαλλιά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Εγγραφή στο News letter!
Δημοφιλή Άρθρα
- Πως μάκρυνα τα μαλλιά μου και τα έκανα πλουσιότερα με αμυγδαλέλαιο.
- Το καλό σεξ αργεί να γίνει: δοκίμασε τα πιο καυτά κόλπα!
- Ξεχάστε τα σαράντα! Για πάντα νέα με ρόδι. Το φρούτο που παγώνει τον χρόνο!
- Το μυστικό για να γίνει μια γυναίκα ακαταμάχητα όμορφη!
- Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!
- Ανησυχητική η κατάσταση της Ντέμι Μουρ
- Φυσικά υλικά που δεν ξέρατε, ότι δίνουν καταπληκτικές ξανθές ανταύγιες στα μαλλιά!
- Εφιαλτικό.Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά κύτταρα. Και αρουραίων! Ποια προϊόντα τα περιέχουν
- Τα αντικαταθλιπτικά της φύσης, Το βάλσαμο της ψυχής, Το φυτό της χαράς
- Ποια μέρα γεννήθηκες; Δες τι σημαίνει.
Twitter
- glikiazoi.gr: Όσα δεν θέλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι καρδιολόγοι να γνωρίζουμε! glikiazoi.gr/2012/10/10/%ce… 2 weeks ago
- glikiazoi.gr: Νομπέλ Ιατρικής 2012: Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα glikiazoi.gr/2012/10/10/%ce… 2 weeks ago
- glikiazoi.gr: Επιστημονική μαγεία!!Φακοί επαφής εξαφανίζουν τη μυωπία! glikiazoi.gr/2012/10/10/%ce… 2 weeks ago