Περιγραφή

Εφαρμόζω τη δίαιτα DUCAN και υπάρχει στέρηση σε ζάχαρη, αλεύρι και πολλά πολλά άλλα. Ξεφυλλίζοντας λοιπόν το βιβλίο του γάλλου διατροφολόγου, έπεσε το μάτι μου σε μια υπέρλαμπρη συνταγή και με το που τη διάβαζα, κατ’ αρχάς την εφάρμοσα και αμέσως μετά, σκέφτηκα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 κουταλιές της σούπας βρώμη (QUAKER)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρίνη
  • Ασπράδια από 2 αβγά
  • Λίγη έως μπόλικη κανέλα (για τους πιστούς της)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε λίγο τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν.
  2. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ –εκτός από το λάδι-και ανακατεύουμε.
  3. Παράλληλα ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι και μόλις κάψει, βάζουμε το μίγμα να τηγανιστεί σε μέτρια φωτιά. Κάθε μεριά της τηγανίτας χρειάζεται μόνο ένα λεπτό με δύο.
  4. Η τηγανίτα είναι έτοιμη για κατανάλωση. Μπορίτε να σερβίρετε με έξτρα ζαχαρίνη και κανέλα ή ακόμα και μέλι..

sintagespareas.gr

Tagged with:
 

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Διατροφή, Συνταγές
14823-melitzanes-ston-katapsikti-by-thomaei
Μελιτζάνες στον καταψύκτη

Την ιδέα την είχα απο τις μελιτζάνες για το μουσακά που τις ψήνω, δεν μας αρέσει η λαδίλα που έχει...

Close