Λικνιστείτε στους ρυθμούς της bachata και χαθείτε στο όνειρο !

Bachata: το νέο είδος χορού που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τεράστια επιτυχία και έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο. Η bachata μαζί με τη salsa και το latin αποτελούν τη νέα μόδα στο χορό και τη μουσική. Πρόκειται για έναν άκρως αισθησιακό χορό που απαιτεί δύο, έναν άνδρα και μια γυναίκα οι οποίοι χορεύουν σε απόσταση αναπνοής. Είναι αρκετά απλός στα βήματά του και ο ρυθμός του είναι 4/4. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς είναι να «παραδοθείτε » στον καβαλιέρο σας και να κουνηθείτε στο ρυθμό της μουσικής !

Η bachata είναι μία μορφή μουσικής και χορού που δημιουργήθηκε στις αγροτικές γειτονιές της Δομινικανής Δημοκρατίας τη δεκαετία του ’60, αλλά και σε κλαμπ της Αμερικής, από διάφορους κιθαρίστες και μουσικούς. Παρόλα αυτά οι φήμες θέλουν τις ρίζες του συγκεκριμένου χορού να προέρχονται από τα πορνεία της Δομινικανής Δημοκρατίας το ’50. Τα τραγούδια αυτά μιλάνε κυρίως για τον έρωτα, την αγάπη καθώς και για τη θλίψη. Η bachata αποδίδεται κυρίως από άνδρες τραγουδιστές και παίζεται σε ηλεκτρική κιθάρα. Τελευταία ο χορός αυτός γίνεται όλο και πιο χορευτικός, ζωντανός και προσιτός.

Ο δημοφιλέστερος των σύγχρονων bachateros είναι ο Άντονι Σάντος. Άλλοι αξιοσημείωτοι καλλιτέχνες είναι οι: Luis Vargas, Raulin Rodriguez, Zacarias Ferreira, Frank Reyes, Monchy y Alexandra , Andy Andy, Leonardo Paniagua, Los Toros Band, Joe Veras και El Vinny (Tu Melón).

Χορέψτε bachata και σίγουρα …δε θα το μετανιώσετε!

 

agelioforos

More in Sex, Άνδρες, Γυναίκες, πολιτισμός, Σχέσεις, ψυχολογία
dirty dancing_425x
Τα top 20 τραγούδια για καλύτερο σεξ

Πώς συνδέεται η μουσική με το σεξ; Και πώς άντρες και γυναίκες επιλέγουν τη μουσική που μπορεί να αποτελέσει ιδανικό...

Close