Υλικά

  • 1 φλυτζάνι σουσάμι
  • 1/2 φλυτζάνι φυστίκια ή αμύγδαλα
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι

Παρασκευή

  1. Ζεσταίνουμε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ανακατεύουμε καλά μέχρι να μελώσουν.
  3. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα.
  4. Ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 150 βαθμούς C.
  5. Όταν το βγάλουμε απ’ το φούρνο τουμπάρουμε το παστέλι πριν κρυώσει τελείως  σε κρύα μαρμάρινη ή ανοξείδωτη επιφάνεια και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
  6. Όταν κρυώσει το κόβουμε σε ακανόνιστες μπουκιές ή πριν κρυώσει τελείως το χαράζουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Τα ¨ψίχουλα¨που θα μείνουν τα κρατάμε και πασπαλίζουμε παγωτά ή γλυκά.

Α.Χ.

http://greenchef.gr

 

Twitter

Powered by Twitter Tools

More in Διατροφή, Συνταγές
200259231-001
Η δίαιτα – express που κάνει θραύση

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να πέσετε ένα νούμερο στα ρούχα σας μέχρι τα Χριστούγεννα χωρίς να...

Close