Λαχανικό που δεν λείπει από καμία παραδοσιακή ελληνική συνταγή. Φαίνεται να εμφανίζει πληθώρα ευεργετικών δράσεων όπως καρδιοαγγειακή προστασία, ενισχύει τη σκελετική ανάπτυξη και την υγεία των ιστών, αντιφλεγμονώδη δράση και τέλος δείχνει να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Περιέχει μεγάλη ποσότητα πολυφαινολών, βιταμίνης C, μαγγανίου, καλίου, φυτικών ινών και καλίου.

Βασιλική Μ. Γκέσου

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

  • Κρεμμύδι φρέσκο για το τσίμπημα της μέλισσας: αν σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα, η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε, είναι αν έχει μείνει μέσα το κεντρί, να το βγάλετε γρήγορα. Στη συνέχεια, αν δεν διαθέτετε αμμωνία ή ξίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φρέσκο κρεμμύδι. Κόψτε το άσπρο τμήμα στη μέση και αλείψτε την περιοχή του τσιμπήματος με το χυμό του κρεμμυδιού που βγαίνει από το σημείο της κοπής ακολουθώντας απαλές κινήσεις. Σταδιακά ο πόνος και το τσούξιμο θα σβήσουν.

πηγέ:aturanrg dietup 

More in Διατροφή, Θεραπείες, Υγεία
16a8ca1627006d9454a5a4c27b562754_L
Μυστικά κλειδιά για πεντανόστιμα φαγητά και light αποτέλεσμα!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μειώσετε τα λιπαρά στη δίαιτά σας και σε αρκετές συνταγές θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το...

Close