Συνταγή:Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα και ινδοκάρυδο
Written by Βασιλική Παπαδοπούλου Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά, μετά από μια έντονη δραστηριότητα στρέφονται στους γονείς ζητώντας κάτι για φαγητό. Και τις πιο πολλές φορές δυστυχώς ζητάνε ένα γεύμα που θα τα ικανοποιήσει γευστικά αλλά θα αποδώσει στον οργανισμό τους πολλές θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Άλλες πάλι φορές η λαχτάρα τους για ένα γλύκισμα θα τα οδηγήσει να καταναλώσουν μια τροφή με πολύ ζάχαρη και άφθονα κορεσμένα λιπαρά. Να όμως μια εύκολη και νόστιμη συνταγή ιδανική για ένα υγιεινό σνάκ!
Υλικά:
για την 1η φάση:
- 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλια της σούπας μέλι
- για την 2η φάση:
- 2 φλιτζάνια τσαγιού βρώμη
- 5 ξερά βερίκοκα
- 1 κουταλια της σούπας σταφίδες
- ½ φλιτζάνι φαγόπυρο
- 2 κουταλια της σούπας αμυγδαλόψυχα
- ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
- ½ φλιτζάνι σοκολάτα σε νιφάδες(μπορεί να γίνει και με κουβερτούρα)
- 1 δόση βανίλια σε σκόνη και 1 κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση…
Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη (ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο. Τέλος βάζω και το μέλι
Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2
Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..
με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα
Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…
Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω από τη θέση τους τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.
Μια παραλλαγή με μέλι
Υλικά:
για την 1η φάση:
- 125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- ¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 3-4 κουταλια της σούπας μέλι
- για την 2η φάση:
- 2 φλιτζάνι τσαγιού σιτάρι διογκωμένο(υπάρχει έτοιμο)
- ½ φλιτζάνι βρώμη
- 4 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
- 10-12 ξερά σύκα
- 1 δόση βανίλια σε σκόνη και μια κουταλιά γλυκού κανέλα σκόνη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπώλ, αναμειγνύω τα υλικά από την 2η φάση…
Σε κατσαρολάκι ή σε τηγάνι ζεσταίνω το βούτυρο και τη ζάχαρη(ελαφρά…για να ενσωματωθεί η ζάχαρη με το βούτυρο και στο τέλος βάζω και το μέλι
Αναμυγνύω τη φάση 1 με τη φάση 2
Σε ταψί, βάζω λαδόκολα και πάνω από αυτή, τοποθετώ το μίγμα μου..
με τα χέρια μου, απλώνω το μίγμα ομοιόμορφα, δημιουργώ ένα πλατύ ορθογώνιο σχήμα
Ψήνω στους 150-170 , για 30 λεπτά…
Όταν βγεί από το φούρνο, αφήνω για 10 λεπτά και κόβω στο σχήμα που θέλω. Χωρίς να μετακινήσω τα κομμάτια, αφήνω να κρυώσουν.
Αναζήτηση
Ετικέτες
άνδρες άντρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος καφές μάτια μαλλιά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Δημοφιλή Άρθρα
- ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ!!! Εταιρεία χρησιμοποιεί ανθρώπινα έμβρυα ως “ενισχυτικό γεύσης”! Μάθετε ποια είναι και ποιες πολυεθνικές τη στηρίζουν!!!
- Γιατι Πρέπει να Πίνουμε το Πρωί Ζεστό Νερό με Λεμόνι!!!
- Πως μάκρυνα τα μαλλιά μου και τα έκανα πλουσιότερα με αμυγδαλέλαιο.
- Φαγόπυρο. Η σούπερ τροφή των ειδικών. Αντιμετωπίζει διαβήτη, χοληστερίνη, κυκλοφορικό και άλλα.
- Το καλό σεξ αργεί να γίνει: δοκίμασε τα πιο καυτά κόλπα!
- Απίστευτο: 70χρονη φυτοφάγος ανακάλυψε το μυστικό της νεότητας! Μοιάζει σαν να είναι μόλις 40 ετών!
- Ουσία σε σαμπουάν και καλλυντικά, μπλοκάρει τα νευρικά κύτταρα. Όλη η λίστα των προιόντων!
- Πείτε «ΟΧΙ» στα σφολιατοειδή
- 10 tips για την πολύτιμη σόδα
- Δείτε τη λίστα με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα του 2013 – από την Greenpeace
Εγγραφή στο News letter!
Twitter
- glikiazoi.gr: Όσα δεν θέλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και οι καρδιολόγοι να γνωρίζουμε! glikiazoi.gr/2012/10/10/%ce… 5 months ago
- glikiazoi.gr: Νομπέλ Ιατρικής 2012: Στους Γκέρντον και Γιαμανάκα glikiazoi.gr/2012/10/10/%ce… 5 months ago
- glikiazoi.gr: Επιστημονική μαγεία!!Φακοί επαφής εξαφανίζουν τη μυωπία! glikiazoi.gr/2012/10/10/%ce… 5 months ago