Συστατικά

  • 5 ροδάκινα ώριμα και σφιχτά (όχι λευκόσαρκα)
  • 3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ξίσμα lime
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
  • Μια πρέζα τριμμένο κύμινο
  • Μια πρέζα τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. τεκίλα
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φρέσκο κάρδαμο ή ρόκα
  • 400 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Καθάρισε και ψιλόκοψε 1 από τα ροδάκινα. Κόψε τα υπόλοιπα σε ροδέλες, αφαιρώντας κοτσάνι και κουκούτσια
  • 2Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων λιώσε το ψιλοκομμένο ροδάκινο, τα κρεμμυδάκια, το κόλιαντρο, το μέλι, το Lime (χυμό και ξίσμα) και αλτοπιπέρωσε. Πρόσθεσε και το κύμινο με το τσίλι
  • 3Λάδωσε ελαφρά μια σχάρα ή σκεύος με ραβδώσεις και βάλε να ζεσταθεί. Άλειψε τις φέτες το ροδάκινο με λίγο από το μείγμα του λιωμένου ροδάκινου
  • 4Ψήσε για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρουν χρώμα και βγάλε από τη φωτιά
  • 5Μοίρασε το κάρδαμο σε 4 πιάτα και στρώσε 1 ψητή ροδέλα ροδάκινο και από πάνω μια φέτα μοτσαρέλα
  • 6Ράντισε με το υπόλοιπο από το λιωμένο ροδάκινο και ελαιόλαδο και σέρβιρε

www.tlife.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές, Υγεία
timthumb
Αποκαλύπτουμε το αυγό: τι κρύβεται μέσα από το τσόφλι του! Η σούπερ τροφή!

Ονομάστηκε  «σούπερ»  τρόφιμο,  ή  το φυσικό τρόφιμο που συμπυκνώνει  πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και όχι άδικα , όπως φαίνεται αν...

Close