Μπαχαρικά και Αρωματικά φυτά και σε ποια φαγητά ταιριάζουν
Ένα ανεκπλήρωτο (ακόμη χαχα) επαγγελματικό μου όνειρό, είναι να είμαι ιδιοκτήτρια ενός μικρού γωνιακού καταστήματος και να πουλάω μπαχαρικά και συναφή είδη! Αγαπημένη μου ταινία η “Πολίτικη κουζίνα”!
Αν ανοίξει κανείς το ντουλάπι της κουζίνας μου, μπορεί και να με κοροιδεύει!
Έχω κάθε λογής μπαχαρικό και ταξινομημένα ανά χρώμα! Ναι ξέρω… υπερβολή, αλλά αγαπώ τα μπαχαρικά και τα αρωματικά φυτά! Αποξηραμένα ή φρέσκα!
Είναι να μην πέσει στην αντίληψή μου κάποιο μπαχαρικό που δεν το έχω…. σύνδρομο στέρησης παθαίνω. Δεν μαγειρεύω βαριά (κατά κοινή ομολογία) απλώς μου αρέσουν οι διάφορες νότες νοστιμιάς και πάντα πειραματίζομαι.
Θα σας πω εγώ που και πως τα χρησιμοποιώ και θα χαρώ να μοιραστείτε κι εσείς μαζί μας τις δικές σας γνώσεις.
Φυσικά εννοείται πως δεν υπάρχουν κανόνες στην μαγειρική (εκτός από ελάχιστους) και πως είναι και θέμα γευστικού γούστου του καθενός.
Δεντρολίβανο
Στα ψάρια, στο στιφάδο με μοσχάρι ή πουλερικά
Δυόσμος
Σε κρέας βραστό, στους κεφτέδες, στα γεμιστά
Εστραγκόν
Σε όλες τις σαλάτες από λαχανικά, στην πατατοσαλάτα (προσοχή : αν είναι ξερό θέλει λίγη ποσότητα)
Θυμάρι
Στις ντομάτες, στις μελιτζάνες, στο ρύζι, στα κρέατα ζυγούρι/βόδι/γίδα, στα ψητά ψάρια και πρόσφατα το χρησιμοποίησα και σε κόκκινη σάλτσα.
Μαϊντανός
Στα λαδερά, στα ψητά ψάρια και σε όλες τις σαλάτες
Ρίγανη
Ντοματοσαλάτα, σε όλα τα ψητά κρέατα και ψάρια
Άνηθος
Σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και στη μαγειρίτσα και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και, ιδιαιτέρως, σε φαγητά με αυγολέμονο.
Βασιλικός
Μου αρωματίζει διάφορα ψητά, σαλάτες, βραστά, κοκκινιστά, σούπες κ.τ.λ. ενώ τον χρησιμοποιώ πολύ σε σάλτσες που έχουν ως βάση τη φρέσκια ντομάτα. Στην Ιταλική κουζίνα, η σάλτσα ζυμαρικών πέστο (pesto) έχει για βάση της το βασιλικό (προσωπικά δεν μου αρέσει, αλλά αρέσει στον άντρα μου πολύ το πέστο).
Σαφράν
Σε πιλάφι, ρυζότο
Κανέλλα
Σε γλυκά και στον κιμά για τα μακαρόνια
Μπαχάρι
Σε σάλτσες.
Ξεκίνησα με τα βασικά και αυτά που χρησιμοποιώ περισσότερο. Προσπαθώ να μην ξεπερνάω τα 3 μπαχαρικά ανά φαγητό, εκτός αν μαγειρεύω κάτι ινδικό. Στην περίπτωση εκείνη ίσως να υπάρχουν και 10 διαφορετικά μπαχαρικά μέσα στο φαγητό μου.
Εσείς; Πως τα χρησιμοποιείτε;
Σας φιλώ γλυκά στην μούρη
μαμά Σοφία
—
Η Σοφία είναι μαμάς της Μαρκέλλας, τις περιπέτειες της οποίας μπορείτε να διαβάζετε στοwww.μαρκέλλα.gr
Mπορείτε όμως να την εμπιστευτείτε για κάθε είδους εκτύπωση και όχι μόνο: Mama’s Prints!!
Ετικέτες
άνδρες άντρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αλλεργίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος μάτια μαλλιά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Δημοφιλή Άρθρα
- Αποτοξινωτική συνταγή για τα άλατα στο σώμα
- Κάντε τα δόντια σας, ολόλευκα, στο σπίτι!
- Μάθε τι σημαίνει η ημερομηνία γέννησής σου
- Φοβερό κόλπο για να ανοίξετε τα στενά παπούτσια
- Μην πετάτε τα φακελάκια τσαγιού, θα σας χρησιμεύσουν εκεί που δεν μπορείτε να φανταστείτε!
- Η ημερομηνία γέννησης καθορίζει το μέλλον μας!
- Ποια φθινοπωρινά φρούτα αδυνατίζουν
- Λουκάνικα μολυσμένα με τον ιό της ηπατίτιδας Ε
- Οι θεραπευτικές δράσεις πέντε αποξηραμένων φρούτων
- Φτιάξε πανεύκολα λάδι ντε μακιγιάζ ματιών, που μακραίνει τις βλεφαρίδες!
Εγγραφή στο News letter!
Twitter
Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.