Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Περθ Της Αυστραλίας από ερευνητές του τμήματος Ιατρικής και Φαρμακολογίας μας απέδειξε πως η κατανάλωση άπαχου γάλακτος το πρωί ενέτεινε το αίσθημα κορεσμού και οδηγούσε σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων στο επόμενο γεύμα. Αντίθετα, αν κάποιος καταναλώσει ένα φρουτοχυμό είναι πιο πιθανό να θελήσει να φάει κάτι παραπάνω στο επόμενό του γεύμα.  Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν γάλα κατανάλωναν περίπου 50 θερμίδες λιγότερες σε κάθε γεύμα τους. Για όσους φοβούνται το φούσκωμα, η καλύτερη λύση είναι τα γάλατα χωρίς λακτόζη. Επιπλέον, το άπαχο γάλα περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως το ασβέστιο και η βιταμίνη D- απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Οι περισσότερες δίαιτες συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον τριών γευμάτων άπαχου ή χαμηλού σε λιπαρά γάλακτος, γιατί μπορεί να αντικαταστήσει άλλα τρόφιμα που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος και θερμίδες.
Πηγή: queen.gr
Tagged with:
 
More in Διατροφή, Υγεία
untitled
Σαρδέλα – το ταπεινό θαύμα της φύσης!!

Σαρδέλα, ένα πολύ καλό φαγητό σε θρεπτικές ουσίες και εύγευστο που πρέπει να καταναλώνουμε. Πάμε να δούμε την δύναμη της...

Close