Περιγραφή

Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά μόνο!!!

Σερβίρει
6 άτομα

  • 1 1/2 κ. σαρδέλες ή γαύρο,
  • 100ml. κρασί λευκό,
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες,
  • 2 σκ.σκόρδο σε φετούλες ή ψιλοκομμένο,
  • αλατοπίπερο,
  • ρίγανη,
  • λάδι.

Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα πλένουμε,στραγγίζουμε.
  2. Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώνουμε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση. Απάνω βάζουμε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνουμε με το κρασί.
  3. Σκεπάζουμε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζουμε -σιγοψήνουμε 10 με 15 λεπτά μόνο, οχι περισσότερο!να βγάλουν τη γεύση τους τα ψαράκια και να μελώσουν οι ντομάτες!!
  4. Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά ή με πιλάφι.

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Τόσο γρήγορα, τόσο απλά έχουμε ένα νόστιμο φαγητό. Μια εύκολη λύση για τις εργαζόμενες γυναίκες να έχουν ένα υγιεινό φαγητό σε 15′ μόνο. Ψήνονται στο τηγάνι, όχι φούρνο.
  • Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.

cooktime.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
2013_05_16_04_56_29__5cdf38f946a4493da68ca5e8ea8a5bb8
Κάντε το γάλα σύμμαχο στο αδυνάτισμα

Μία πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Περθ Της Αυστραλίας από ερευνητές του τμήματος Ιατρικής και Φαρμακολογίας μας απέδειξε...

Close