Ανάλογα με τον τρόπο συντήρησης είναι και ο χρόνος διατήρησης σε καλή κατάσταση των λαχανικών.

1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά χωρίς τον καρπό π.χ παντζάρι μόνο τα φύλλα, ρόκα, σέσκουλα, μαρούλι κ.α τυλίγετε το κάτω μέρος τους με δυο φύλλα χαρτί κουζίνας λίγο βρεγμένο και τα βάζετε σε μια σακούλα νάιλον την οποία κλείνετε καλά και στο ψυγείο στα κάτω ράφια. Διατηρούνται 8-10 μέρες.

2. Ντομάτες είναι καλύτερα να τις φυλάτε σε ένα δροσερό μέρος σκοτεινό που αερίζετε καλά και να μην τις βάλετε στο ψυγείο, αλλοιώνετε η γεύση τους.

3. Τα μήλα πάντα τα φυλάτε μόνα τους σε σκοτεινό και δροσερό μέρος καλά αεριζόμενο διότι αν τα βάλετε με άλλα λαχανικά τα άλλα ωριμάζουν πολύ γρήγορα και χαλάνε.

4. Τον άνηθο, μαϊντανό τα βάζετε σε ένα ποτήρι με νερό (το κάθε ένα σε χωριστό)και στην πόρτα του ψυγείου σκεπασμένα με ένα νάιλον. Διατηρούνται για 2 εβδομάδες αν όταν τα αγοράσατε ήταν φρεσκοκομμένα.

5. Τις φράουλες τις βάζετε σε σακούλα χάρτινη του μανάβη και σε μια νάιλον θα κρατήσουν περίπου μια εβδομάδα.

6. Τα λαχανικά που μπαίνουν στο ψυγείο μην τα πλένετε διότι χαλάνε πιο γρήγορα.

7. Επίσης αν έχετε σακουλοποιό μπορείτε να πακετάρετε σε μερίδες τα λαχανικά σας σεκενό αέρος όπου κρατάνε αρκετές μέρες στο ψυγείο με λίγες φθορές.

omofagia.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Υγεία
Το μυστικό για να διαλέγετε πάντα το τέλειο καρπούζι

Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων είναι αδιαμφισβήτητα το καρπούζι... Το πρόβλημα είναι πως ξεχωρίζουμε το γινωμένο από...

Close