Τι μας συμβαίνει μετά τα 45;
Τα 45 είναι μια «δύσκολη» ηλικία για τους περισσότερους. Η νιότη μένει οριστικά πίσω μας ενώ μπροστά μας ανοίγεται η ωριμότητα και στη συνέχεια τα γηρατειά. Ο οργανισμός αλλά και το σώμα μας αλλάζουν. Και όχι, δεν είναι μόνο η ιδέα μας. Σημαντικές αλλαγές συντελούνται καθημερινά στο σώμα και στις λειτουργίες μας, οι οποίες γίνονται με τέτοιο τρόπο, που συχνά αδυνατούμε να τις εντοπίσουμε.Μετά τα 45, η δύναμή μας εγκαταλείπει;
Μια από αυτές έχει να κάνει και με το γεγονός, ότι μετά τα 45 χάνουμε σταδιακά τη… δύναμή μας. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο στη μυϊκή μας δύναμη αλλά και στην επιβράδυνση των καρδιαγγειακών λειτουργιών, που συχνά δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας.
Μια μελέτη, που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χιούστον και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Αρχεία Εσωτερικής Παθολογίας», ανέφερε, πως η πιο «κρίσιμη» ηλικία αναφορικά με την επιβράδυνση των λειτουργιών του ανθρώπου είναι τα 45.
Οι επιστήμονες μελέτησαν προσεκτικά 3.429 γυναίκες και 16.889 άνδρες, ηλικίας 20 ετών και άνω, όταν ξεκίνησε η μελέτη το 1974.
Η μακρόχρονη μελέτη, φαίνεται, πως απέδωσε καρπούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν μετά από χρόνια, πως όσοι περνούσαν το «κατώφλι» των 45, σταδιακά παρουσίαζαν μια σειρά αλλαγών στο σώμα τους αλλά και στον οργανισμό τους.
Οι αλλαγές ήταν περισσότερο αισθητές σε όσους κάπνιζαν, δεν αθλούνταν, έκαναν καθιστική ζωή ή ήταν παχύσαρκοι.
Στις παραπάνω κατηγορίες ατόμων διαπιστώθηκε μείωση στην καρδιοαναπνευστική φυσική τους κατάσταση, δηλαδή στον τρόπο, που ο οργανισμός χρησιμοποιεί το οξυγόνο.
Παρόλο, που μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν, πως η μείωση της αεροβικής ικανότητας φθίνει ανάλογα με την ηλικία και τη γήρανση του οργανισμού, διαπιστώθηκε, πως η αεροβική ικανότητα φθίνει με ταχύτατους ρυθμούς μετά την «κομβική» ηλικία των 45 ετών.
Μέτρα πρόληψης
Καθώς η γήρανση του οργανισμού είναι μια φυσιολογική διαδικασία που δεν μπορεί να διακοπεί, η έλευση των 45 ετών ζωής είναι αναπόφευκτη για κάθε άνθρωπο.
Οι επιστήμονες αναφέρουν, πως καθώς δεν υπάρχει ακόμη κανένας γνωστός τρόπος για τη διατήρηση της αιώνιας νεότητας, ένας απλός τρόπος για να «ξεγελάσει» κανείς τον οργανισμό του είναι να φροντίσει να μείνει… νέος οργανικά με μικρά, απλά τεχνάσματα.
Αρχικά, καθένας που θα ξεπερνά το «φράγμα» των 40 ετών, θα πρέπει να βάλει ξανά την άσκηση στη ζωή του ακόμη και σε καθημερινή βάση προκειμένου να ευεργετήσει τον οργανισμό του με τα αγαθά της άσκησης. Κατόπιν, θα πρέπει να έχει τον απόλυτο έλεγχο του βάρους του και να φροντίσει να μην παχύνει ενώ αν είναι καπνιστής, θα πρέπει να αποχαιρετήσει οριστικά το κάπνισμα.
Τέλος, σε συνδυασμό φυσικά με τις παραπάνω «υγιεινές» συνήθειες, θα πρέπει να ελέγχει και την ποιότητα της διατροφής του αποφεύγοντας τα πολλά λιπαρά και ελέγχοντας τις θερμίδες, που προσλαμβάνει καθημερινά.
ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
[email protected]
http://www.psixologikosfaros.gr/
Ετικέτες
άνδρες άντρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αλλεργίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος μάτια μαλλιά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Δημοφιλή Άρθρα
- Το ψωμί του τοστ. Το ‘χατε μόνο για τοστ, έτσι;
- Θες να γίνεις κούκλα μέσα σε λίγα λεπτά; Δες τι θα κάνεις στη κουζίνα σου με ελάχιστα ευρώ!
- Αυτά είναι το ύποπτα τρόφιμα για καρκινογενέσεις με αποδείξεις
- Εύκολο κέικ όλο σοκολάτα ΧΩΡΙΣ αλεύρι! [συνταγή]
- Γαιδουράγκαθο. Θαυματουργό βότανο! Σώζει το συκώτι! Προλαμβάνει την ηπατίτιδα! «Καθαρίζει» από τις χημειοθεραπείες!
- Πώς να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο στο πρόσωπο σας
- Δείτε πώς είναι στα 60 της το σύμβολο του σεξ, Kim Basinger (Φωτογραφίες)
- Ταραξάκο: ένα βότανο υπερτροφή! Αγαπήστε το με την καρδιά σας!!
- Το μυστικό της φυσικής λεύκανσης των δοντιών!
- Πείτε «όχι» σε 15 πράγματα για να είστε ευτυχισμένοι
Εγγραφή στο News letter!
Twitter
Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.