Ένα πρωτότυπο  και γευστικό πιάτο, που ακούγεται  πολύπλοκο, είναι όμως πανεύκολο  να το ετοιμάσετε. Και το κυριώτερο, δεν θα πάρει κανένας μυρωδιά  ότι μαγειρεύετε ψάρι.

Η συνταγή από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για 4 άτομα:

4 λαβράκια (250-300γρ. το καθένα)
15 αμπελόφυλλα περίπου, ζεματισμένα
ροδέλες και ξύσμα λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
1 λεμόνι, το χυμό
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τέσσερα κομμάτια από ένα ρολό με χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα), τόσο ώστε να μπορείτε να τυλίξετε τα ψάρια.
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαβράκια ή ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να το κάνει αντί για εσάς. Τα πλένετε και τα αφήνετε σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω να στραγγίσουν για 1 ώρα στο ψυγείο.
Παίρνετε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετείτε πάνω του 3-4 αμπελόφυλλα, ανάλογα το μέγεθος που έχουν.
Αλείφετε τα λαβράκια μέσα κι έξω με λάδι. Τα αλατοπιπερώνετε και βάζετε μέσα στην κοιλιά τους 2-3 φετούλες σκόρδο και 1-2 ροδέλες λεμονιού. Τυλίγετε με τα αμπελόφυλλα, τα αλείφετε και αυτά με λάδι, πασπαλίζετε με ξύσμα και τα περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού.
Στη συνέχεια τυλίγετε ένα ένα τα ψάρια σε πακέτο με το χαρτί φούρνου, φροντίζοντας να κλείσουν καλά αλλά να είναι χαλαρά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 20 λεπτά.
Σερβίρετε τις τσιπούρες με πατατούλες βραστές, αφού τις ξετυλίξετε προσεκτικά από το χαρτί, για να μη χυθεί το ζουμάκι τους.

protothema.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
Ψάρια: Πότε είναι φρέσκα &ποια είναι η εποχή τους

Μάθε πώς να διακρίνεις τα φρέσκα ψάρια, και πότε είναι η κατάλληλη εποχή να καταναλώνεις τα αντίστοιχα ψάρια.  Πότε ένα...

Close