Τι αντιλαμβάνονται οι γυναίκες για τον σύντροφό τους από τον τρόπο που φιλάει
Την καταλληλότητα του συντρόφου αξιολογούν οι άνθρωποι και ιδίως οι γυναίκες με το φιλί, σύμφωνα με δύο νέες βρετανικές επιστημονικές έρευνες.
Όπως διαπίστωσαν οι μελέτες, οι γυναίκες, οι οποίες είναι γενικά πιο επιλεκτικές από τη φύση τους, θεωρούν το φιλί πολύ πιο σημαντικό από τους άνδρες, όταν αναζητούν το ταίρι τους και θέλουν να κάνουν τη «σωστή» επιλογή, ιδίως αν πρόκειται για τον μελλοντικό σύζυγό τους.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εδώ και πολλά χρόνια, οι ανθρωπολόγοι και άλλοι επιστήμονες αναρωτιούνται γιατί οι άνθρωποι σχεδόν παντού στη Γη φιλιούνται. Οι τρεις κυριότερες επιστημονικές θεωρίες για το φιλί, είναι ότι βοηθά στη βιολογική – γενετική αξιολόγηση του μελλοντικού συντρόφου και της υγείας του, ότι αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση διευκολύνοντας τη σεξουαλική επαφή και ότι χρησιμεύει για τη διατήρηση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των ανθρώπων. Οι νέες μελέτες έρχονται να ενισχύσουν κυρίως την πρώτη θεωρία (και λιγότερο την τρίτη), ενώ μάλλον καταρρίπτουν τη δεύτερη θεωρία ότι το φιλί λειτουργεί ως «πρελούδιο» για το σεξ.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, που έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά “Human Nature” (Ανθρώπινη Φύση) και “Archives of Sexual Behavior” (Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς), μελέτησαν μέσω ερωτηματολογίων πάνω από 900 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 63 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φιλί παίζει κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση ενός μελλοντικού «παρτενέρ». Η έρευνα αποκάλυψε ότι το φιλί είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.
Από την άλλη, η μελέτη βρήκε ότι το φιλί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους άνδρες και (ακόμη περισσότερο) τις γυναίκες που ασκούν γοητεία στους γύρω τους και εύκολα συνάπτουν βραχυχρόνιες σχέσεις. Με άλλα λόγια, για να μη χάνουν πολύ χρόνο περιμένοντας να μάθουν τον άλλο (ή την άλλη), με ένα φιλί βγάζουν στα γρήγορα τα συμπεράσματά τους – και είτε μένουν, είτε προχωρούν παρακάτω σε αναζήτηση άλλου συντρόφου.
Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή ανθρωπολογίας Ρίτσαρντ Ντένμπαρ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, το φιλί «παίζει καθοριστικό ρόλο στο να κρίνει κάποιος (ή κάποια) τις κρυμμένες βιολογικές ιδιότητες, αποκαλύπτοντας έτσι τη γενετική καταλληλότητα ενός συντρόφου ή το βαθμό που είναι επιθυμητός».
Οι μελέτες κατέληξαν και στα εξής:
- Στις σύντομης χρονικής διάρκειας σχέσεις (περιστασιακές κ.λπ.) το φιλί είναι περισσότερο σημαντικό πριν το σεξ και λιγότερο στη διάρκειά του. Στους μακρόχρονους δεσμούς το φιλί είναι εξίσου σημαντικό πριν το σεξ, στη διάρκειά του και σε στιγμές άσχετες με αυτό.
- Όσο πιο συχνά είναι τα φιλιά, τόσο πιο ποιοτικός συνήθως είναι ένας δεσμός δύο ανθρώπων, ενώ αυτό δεν συμβαίνει με τη συχνότητα του σεξ.
Οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που φιλιούνται στο ζωικό βασίλειο, αλλά τα άλλα ζώα δεν χρησιμοποιούν τόσο συχνά τα φιλιά, ούτε αυτά έχουν τόση διάρκεια, όσο μπορεί να έχει ένα ανθρώπινο φιλί.
Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια http://www.mystikavotana.gr/
Ετικέτες
άνδρες άντρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αλλεργίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος μάτια μαλλιά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Δημοφιλή Άρθρα
- Τα σποράκια του ροδιού, με ένα πέρασμα, σβήνουν τις ρυτίδες.
- Αστραφτερό μπάνιο για πάντα!
- Απίστευτη σπιτική συνταγή για τις κηλίδες στη ράχη των χεριών.
- Ταραξάκο: ένα βότανο υπερτροφή! Αγαπήστε το με την καρδιά σας!!
- Λιναρόσπορος: Η σούπερ τροφή που καταπολεμά 7 αρρώστιες
- Τρελοί συνδυασμοί ζωδίων – Παθιασμένοι έρωτες!
- Ξεχασμένες τροφές αλλά τόσο ωφέλιμες!
- Γαιδουράγκαθο. Θαυματουργό βότανο! Σώζει το συκώτι! Προλαμβάνει την ηπατίτιδα! «Καθαρίζει» από τις χημειοθεραπείες!
- Ψωμί Βρώμης- Συνταγή
- Πως θα κάνουμε τα κύτταρα μας να ξανανιώσουν!
Εγγραφή στο News letter!
Twitter
Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.