Αν αγαπάτε την ρόκα τότε πρέπει να την δοκιμάσετε σε μια πεντανόστιμη συνταγή!

Συνολικός χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά

Επίπεδο δυσκολίας : εύκολο

Μερίδες : 4-5

Συστατικά :
1/4 της κούπας μπαλσάμικο
1 κουτάλια του γλυκού μουστάρδα ντιζόν
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι ( φρεσκοτριμμένο κατά προτίμηση)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με το μαχαίρι πάνω στον μπάγκο ( για να δώσει γεύση)
1/2 κούπα ελαιόλαδο
12 ματσάκια ρόκα πλυμένη και στεγνή. (την πλατύφυλλη ρόκα κατά προτίμηση και προσέξτε να είναι καταπράσινη και φρέσκια)
Φλούδες παρμεζάνα (όσες θέλετε)

Εκτέλεση :

Σε ένα μικρό γυάλινο μπολ ή βάζο, ανακατεύουμε το μπαλσάμικο, την μουστάρδα, την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη και το αλάτι. Στην συνέχεια ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ρίχνουμε αργά και σταθερά το λάδι μέχρι να ενσωματωθεί. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Μετά από μερικά λεπτά αφαιρέστε το σκόρδο.

Βαλτέ την ρόκα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα λίγη από την βινεγκρετ. Χωρίστε την σαλάτα σε μερίδες και σερβίρετε την με φλούδες παρμεζάνας. Σερβίρεται άμεσα.

Σημείωση :
Από αυτήν την συνταγή θα σας περισσέψει βινεγκρετ. Βάλτε την στο ψυγείο σε αεροστεγές μπολ. Διατηρείται για περίπου 2 εβδομάδες.

http://spitikamystika.blogspot.gr

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Διατροφή, Έλαια, Αιθέρια Ελαια www.mystikavotana.gr

 

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
Λάπαθο, ένα αγριόχορτο – αληθινό φάρμακο

Το λάπαθο (αρχαία ονομασία “λάπανθον”) είναι διετής πόα που ανθίζει από το Μάιο έως τον Απρίλιο και έχει ύψος 20-60...

Close