Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

ΥΛΙΚΑ: 

• 5 αυγά

• 1/2 κιλό τυρί

• 1 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

• 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο

• 1 πράσο

• 1 μεγάλο κρεμμύδι

• 750 gr σπανάκι

• Αλάτι

• Πιπέρι

• 4 φλ.τσ. αλεύρι

• Νεράκι όσο σηκώσει (περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

• Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε και το αλατίζουμε ελαφρώς. Το τρίβουμε με τα χέρια και το στραγγίζουμε για να φύγουν τα νερά του.

• Τεμαχίζουμε το πράσο (μόνο το άσπρο μέρος), τo κρεμμύδι, την φέτα και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, μαζί με τρία αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μισό λάδι. 

• Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τα δύο αυγά, το υπόλοιπο λάδι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός, προσθέτοντας όσο νεράκι χρειαστεί (περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού.) 

• Σε ταψί Ν36 (λαδωμένο) βάζουμε το μισό χυλό κάτω, απλώνουμε πάνω το σπανάκι και το καλύπτουμε με τον υπόλοιπο χυλό. Πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. 

• Ψήνουμε στους 170° Κελσίου με αέρα για μία ώρα. 

Η σπανακόπιτά σας, είναι έτοιμη για φάγωμα! Καλή σας όρεξη!

http://taprotanea.blogspot.gr

Βότανα, Υπερτροφές, Διατροφή http://www.mystikavotana.gr/

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Συνταγές
smooth
Το μαγικό smoothie που εξαφανίζει τα περιττά κιλά

Μήλα, γιαούρτι και αμύγδαλα μας αδυνατίζουν, με μία πολύ νόστιμη συνταγή Ο trainer των stars, Harley Pasternak, μοιράστηκε την συνταγή...

Close