Διαχρονικά μυστικά για επιτυχημένα κέικ – από το 1937!
Οι παρακάτω συμβουλές προέρχονται από ένα φυλλάδιο που δημοσιεύθηκε το 1937, που παρέχει γρήγορες συμβουλές για επιτυχία σε κάθε είδους κέικ.
Τα μυστικά της επιτυχίας για λευκά κέικ
(βανίλια, πορτοκάλι κλπ.)
- Μην χτυπάτε το αλεύρι πολύ. Αν συνεχίσετε να δουλεύετε αρκετά το μίγμα, αφού προσθέσετε το αλεύρι, η ζύμη θα σκληρύνει. .
- Μην χτυπάτε τη μαρέγκα μέχρι να στεγνώσει, μόνο μέχρι να σφίξει. Η επιπλέον υγρασία είναι απαραίτητη στο μείγμα.
- Ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία . Η πολλή ζέστη, σκληραίνει ασπράδι αυγού .
Για κέικ περιέχουν ξηρούς καρπούς & σταφίδες- Φτιάχνονται συνήθως με μαύρη ζάχαρη, αλλά κοσκινίστε την καλά.
- Για να στεγνώσουν οι σταφίδες μετά το πλύσιμο, απλώστε τις σε ταψί και αφήστε στον ήλιο.
- Πασπαλίστε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς μαζί με αλεύρι , πριν τους προσθέσετε στο μίγμα.
Για κέικ σοκολάτας- Μην αντικαθιστάτε το κακάο με σοκολάτα ή το αντίστροφο, χωρίς να προσαρμόσετε τα υγρά και το αλεύρι αντίστοιχα. Τρεις κουταλιές της σούπας κακάο είναι περίπου ίση με ένα τετράγωνο σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
- Το γάλα μπορεί πάντα να αντικαταστήσει το ξινόγαλα, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα φλιτζάνι γάλα.
- Λιώστε τη σοκολάτα πάνω από ζεστό νερό ή πάνω από τον φούρνο. Μην την υπερθερμαίνετε.
- Ψήστε κέικ σοκολάτας σε μέτριο φούρνο.
Για κέικ με κρέμαΓια να μην «μουλιάσει» η κάτω πλευρά
- Αλείψτε χτυπημένο ασπράδι αυγού πριν ρίξετε την κρέμα.
- Χρησιμοποιήστε ζεματιστό γάλα και ρίξτε τη γέμιση ζεστή.
- Ξεκινήστε το ψήσιμο σε ζεστό φούρνο . Μειώστε τη θερμοκρασία για να ψηθεί και η γέμιση.Για να μην «χωρίσει» η γέμιση
- Ψήστε αργά. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά της υψηλής θερμοκρασίας που απαιτούνται για να γίνει η κρούστα, μειώστε τη θερμοκρασία .
- Βγάλτε από τον φούρνο αμέσως μόλις ψηθεί η γέμιση. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό , η γέμιση έχει ψηθεί εντελώς .
- Το εβαπορέ (αραιωμένο με νερό , φυσικά) κάνει την γέμιση πιο βελούδινη από το φρέσκο γάλα.
Για τάρτες φρούτωνΓια να μην «μουλιάσει» η κάτω πλευρά
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κάτω .
- Ψήστε γρήγορα.Για να μην ξεχειλίζουν τα υγρά
- Ανακατέψτε τα φρούτα με αλεύρι ή ταπιόκα.
- Στραγγίξετε καλά τον χυμό πριν από τα τοποθετήσετε στην τάρτα.
- Σφραγίστε τα άκρα από την πάνω και κάτω ζύμη μαζί .
Από: tipnut.com
Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια, Διατροφή http://www.mystikavotana.gr
Ετικέτες
άνδρες έρευνες έρωτας έφηβοι αγάπη αδυνάτισμα αληθινές ιστορίες αλλεργίες αντιμετώπιση απιστία ασθένειες βότανα γυναίκες γυναικολογικά δέρμα διαβήτης διατροφή δόντια εγκέφαλος ειδήσεις εναλλακτικές θεραπείες επιστήμη θεραπείες καλλιτέχνες καλλυντικά καρκίνος μαλλιά μυστικά ομορφιά παιδιά περίεργα πολιτισμός πρόληψη σεξ σκέψεις στυλ συνταγές σχέσεις σύζυγοι τσάι υγεία φάρμακα φιλοσοφία φτιάξτο μόνη σου ψυχολογία
Δημοφιλή Άρθρα
- Στάσεις στο σεξ για… προχωρημένους: Εσείς μπορείτε;
- Ποιο βότανο σταματά την περιοδοντίτιδα και ποιο κάνει κατάλευκα τα δόντια;
- Chia seeds: H νέα super τροφή!
- Το καλό σεξ αργεί να γίνει: δοκίμασε τα πιο καυτά κόλπα!
- Πως μάκρυνα τα μαλλιά μου και τα έκανα πλουσιότερα με αμυγδαλέλαιο.
- Tι θέλουν οι άντρες στο κρεβάτι και ντρέπονται να στο ζητήσουν
- Ζάχαρη καρύδας. Δυναμίτης υγείας και ισορροπίας. Χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για αδυνάτισμα
- Γυναίκες: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για το σεξ και ντρέπεστε να ρωτήσετε.
- Σημύδα: Ο απόλυτος εξολοθρευτής της κυτταρίτιδας!
- Μάσκες αντιγήρανσης σε χρόνο dt
Εγγραφή στο News letter!