Οι παρακάτω συμβουλές προέρχονται από ένα φυλλάδιο που δημοσιεύθηκε το 1937, που παρέχει γρήγορες συμβουλές για επιτυχία σε κάθε είδους κέικ.

Τα μυστικά της επιτυχίας για λευκά κέικ

(βανίλια, πορτοκάλι κλπ.)

- Μην χτυπάτε το αλεύρι πολύ. Αν συνεχίσετε να δουλεύετε αρκετά το μίγμα, αφού προσθέσετε το αλεύρι, η ζύμη θα σκληρύνει. .
- Μην χτυπάτε τη μαρέγκα μέχρι να στεγνώσει, μόνο μέχρι να σφίξει. Η επιπλέον υγρασία είναι απαραίτητη στο μείγμα.
- Ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία . Η πολλή ζέστη, σκληραίνει ασπράδι αυγού .
Για κέικ περιέχουν ξηρούς καρπούς & σταφίδες

- Φτιάχνονται συνήθως με μαύρη ζάχαρη, αλλά κοσκινίστε την καλά.
- Για να στεγνώσουν οι σταφίδες μετά το πλύσιμο, απλώστε τις σε ταψί και αφήστε στον ήλιο.
- Πασπαλίστε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς μαζί με αλεύρι , πριν τους προσθέσετε στο μίγμα.
Για κέικ σοκολάτας

- Μην αντικαθιστάτε το κακάο με σοκολάτα ή το αντίστροφο, χωρίς να προσαρμόσετε τα υγρά και το αλεύρι αντίστοιχα. Τρεις κουταλιές της σούπας κακάο είναι περίπου ίση με ένα τετράγωνο σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
- Το γάλα μπορεί πάντα να αντικαταστήσει το ξινόγαλα, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας ξίδι σε ένα φλιτζάνι γάλα.
- Λιώστε τη σοκολάτα πάνω από ζεστό νερό ή πάνω από τον φούρνο. Μην την υπερθερμαίνετε.
- Ψήστε κέικ σοκολάτας σε μέτριο φούρνο.
Για κέικ με κρέμα

Για να μην «μουλιάσει» η κάτω πλευρά
- Αλείψτε χτυπημένο ασπράδι αυγού πριν ρίξετε την κρέμα.
- Χρησιμοποιήστε ζεματιστό γάλα και ρίξτε τη γέμιση ζεστή.
- Ξεκινήστε το ψήσιμο σε ζεστό φούρνο . Μειώστε τη θερμοκρασία για να ψηθεί και η γέμιση.

Για να μην «χωρίσει» η γέμιση
- Ψήστε αργά. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά της υψηλής θερμοκρασίας που απαιτούνται για να γίνει η κρούστα, μειώστε τη θερμοκρασία .
- Βγάλτε από τον φούρνο αμέσως μόλις ψηθεί η γέμιση. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό , η γέμιση έχει ψηθεί εντελώς .
- Το εβαπορέ (αραιωμένο με νερό , φυσικά) κάνει την γέμιση πιο βελούδινη από το φρέσκο γάλα.
Για τάρτες φρούτων

Για να μην «μουλιάσει» η κάτω πλευρά
- Πασπαλίζουμε με το αλεύρι κάτω .
- Ψήστε γρήγορα.

Για να μην ξεχειλίζουν τα υγρά
- Ανακατέψτε τα φρούτα με αλεύρι ή ταπιόκα.
- Στραγγίξετε καλά τον χυμό πριν από τα τοποθετήσετε στην τάρτα.
- Σφραγίστε τα άκρα από την πάνω και κάτω ζύμη μαζί .
Από: tipnut.com

 

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια, Διατροφή http://www.mystikavotana.gr

More in Διατροφή, Μυστικά, Συνταγές
Αποτοξίνωση-Έκπλυση-των-Νεφρικών-Λίθων-με-χυμό-παντζαριού
Θαυματουργός Χυμός

Αυτός ο χυμός έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό και πραγματικά αξίζει να γίνει διάσημος. Μπορεί να εμποδίσει τα καρκινικά...

Close