Έγκυρη ιατρική ενημέρωση για όλους!

Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης των τροφίμων

Γνωρίζατε ότι κάποια τρόφιμα δεν έχουν… καμία θέση στο ψυγείο σας; Μάλιστα, με το να τα βάζετε στο ψυγείο αλλοιώνεται η γεύση τους, ενώ ορισμένα χαλάνε πιο γρήγορα, απ’ ό,τι αν θα τα αποθηκεύατε εκτός ψυγείου.

Δείτε παρακάτω ποια 10 τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο σας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post:

1. Ντομάτες

Οι ντομάτες χάνουν όλη τους τη γεύση στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία σταματά τη διαδικασία της ωρίμανσης, κάτι που δίνει στις ντομάτες τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμά τους.

2. Βασιλικός

Ο βασιλικός μαραίνεται πιο γρήγορα στο ψυγείο και επιπλέον θα απορροφήσει και όλες τις άλλες μυρωδιές, από τα τρόφιμα γύρω του. Είναι προτιμότερο να τον διατηρήσετε μέσα σε ένα ποτήρι φρέσκο νερό, όπως θα βάζατε ένα μπουκέτο λουλούδια σε βάζο. Διαφορετικά μπορείτε να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη.

3. Πατάτες

Αν βάλετε τις πατάτες στο ψυγείο, το άμυλό τους θα μετατραπεί πιο γρήγορα σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η γεύση τους. Αποθηκεύστε τις πατάτες μέσα σε χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό μέρος.

4. Κρεμμύδια 

Αν βάλετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, η υγρασία θα τα μαράνει πιο γρήγορα. Φυλάξτε τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος και μακριά από τις πατάτες. Στο ψυγείο μπορείτε να διατηρήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

5. Αβοκάντο

Αν θέλετε τα αβοκάντο που αγοράσατε να ωριμάσουν μην τα βάλετε στο ψυγείο. Αν όμως έχετε αγοράσει ένα ήδη ώριμο αβοκάντο και δε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, τότε μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

6. Σκόρδο

Το σκόρδο αρχίζει να φυτρώνει αν το βάλετε στο ψυγείο. Προτιμήστε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον για να το αποθηκεύσετε.

7. Ψωμί

Το ψωμί ξηραίνεται πιο γρήγορα μέσα στο ψυγείο, εκτός κι αν μιλάμε για κομμένες φέτες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες.

8. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύετε σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο, όπου λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας μπορεί να παγώσει και να θυμίζει… βούτυρο.

9. Καφές

Ο καφές χάνει όλη του τη γεύση και το άρωμα όταν αποθηκεύεται στο ψυγείο, ενώ απορροφά και τις μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

10. Μέλι

Το μέλι διατηρείται άνετα εκτός ψυγείου… για πάντα, αρκεί να το κλείνετε καλά το καπάκι της συσκευασίας. Αν το βάλετε στο ψυγείο μπορεί να κρυσταλλώσει.

ρέθηκαν ήταν αδύναμες ή αμελητέες.

Μυστικά Βότανα

Βότανα, Υπερτροφές, Έλαια, Αιθέρια Έλαια //www.mystikavotana.gr

Tagged with:
 
More in Διατροφή, Υγεία
f568a__49ffab24c0f732d7de7e183030bdf78e_M
ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ & ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ! Μελέτη του πανεπιστημίου Iωαννίνων.

Μελέτη της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Iωαννίνων, για τις αντικαρκινικές και αντιαιμοπεταλιακές ιδιότητες του ριγανέλαιου. Δασκάλου Τ1, Καρκαμπούνας Σ1, Πιστοφίδης...

Close